Föreningen

Mariefred-Kärnbo Skytteförening bedriver idag sin verksamhet inom tre grenar - luftgevär 10m, korthåll 50m och 6,5mm skytte på 300 meter.

Vår idrottsplats, skjutbanan, har två olika banor, en 50-metersbana och en 300-metersbana. Polisens tillstånd säger att på 50-metersbanan är det endast tillåtet med kaliber .22 medan det på 300-metersbanan endast är tillåtet med gevär 6,5. Allt annat skytte är förbjudet!

Inom alla grenar har vi såväl ungdomsverksamhet som vuxenverksamhet.

Basen i klubbens verksamhet är luftgevärsskyttet där ungdomar, från 7 år, och vuxna skjuter under perioden september till och med mars/april.

2011 byggde vi och investerade i elektronisk markeringsutrustning för  korthållsskyttet på 50 meter för att ge ungdomarna en chans att utvecklas vidare inom skyttet samt kunna erbjuda en aktivitet under sommarhalvåret.

Föreningen har även regelbundna 6,5mm skjutningar på 300 meter där såväl ungdomar som vuxna är välkomna.

För att komma till SDF Södermanlands Skyttesportförbund finns länkarna här:

Södermanlands Skyttesportförbund

Uppdaterad: 10 JUN 2016 15:55